onsdag 31 oktober 2012

Halloween...

Sambon och sönerna fixade pumporna

I dag är det Halloween. Förr om åren satte vi  upp en lapp på dörren, att vi inte firade och därför inte ville bli störda av "busellergodis" barn. Nu är äldsta sonen 4 år och ända sedan i somras har han funderat på vad han skall vara utklädd till, han hade visst snappat upp det i något barnprogram. Pirat föll valet tillslut på.

För mig känns det hela lite främmande, när jag var liten gick vi påskkärring, delade ut påskbrev och fick lite godis som tack. Halloween fanns inte för oss då. Och jag gillar inte principen, ge mig godis, annars busar jag för dig. Som vuxen, som står inför denna nya "tradition" känns det hela lite som utpressning. I dag väljer vi ändå att fira lite, för sonens skull. Det skall bli tårta och min faster kommer på besök. Godis skall sannolikt ätas i mängder, men vi håller oss hemma och väljer att inte gå runt till grannarna. Kanske vill sonen det nästa år och då får det väl bli så då.

Vi bodde ju inte här i kvarteret förra året, så jag vet inte hur kvällen kommer att te sig. Jag bara hoppas att om ungarna i grannskapet skall fira Halloween, att det gör det i dag, 31 Oktober och inte till helgen, eller någon annan dag. För skall det importeras nya högtider, borde man ju se till att iallafall fira de på rätt dag.

1 kommentar: