lördag 13 oktober 2012

Perfekta pannkakan

I dag är det Lördag och på lördagar så äter vi alltid pannkakor här hemma. Tack vare detta har jag nu fått en gedigen pannkakserfarenhet och passar därför på att bjuda på det (enligt mig) perfekta pannkaksreceptet.

Till 2 portioner behöver du:

5 dl mjölk
2 ägg
2,5 dl mjöl
1 nypa salt
1 tsk kardemumma (eller efter tycke och smak)
1 tsk vaniljsocker (eller efter tycke och smak)
Smör till stekning

1. Rör ihop äggen med 1/3 av mjölken. Häll i mjöl, salt, vaniljsocker och kardemumma. Genom att blanda de torra ingredienserna med bara lite av mjölken kan man få en jämn smet, fri från klumpar.

2. Tillsätt resten av mjölken, rör om.

3. Låt smeten vila i några minuter, den tjocknar lite då.

4. Stek pannkakorna på medel-hög värme. Ta en klick smör mellan varje pannkaka, de blir godare då och får en fin yta.

Servera med favoritsylten. Här hemma blir det blåbärssylt till sönerna, äppelmos till mig och hallonsylt till sambon.

1 kommentar:

  1. Pannkakor är fantastiskt gott. Själv brukar jag göra amerikanska till helgfrukost ibland. :-)

    SvaraRadera