torsdag 18 juli 2013

På resande fot

På måndags morgon åkte vi norr ut, mot Värmland. Jag satt inklämd mellan två barnstolar i baksätet. Antingen var platsen för liten, eller min rumpa för bred, för barnstolarna tryckte in i mina höfter och det gjorde ont. Armplatsen var också starkt begränstat och jag lyckades bara sticka ett varv på mina sockor innan jag gav upp. Men det gjorde inte så mycket, för snart blev jag åksjuk och då var sticksuget ändå inte så påtagligt.
 

 Tisdagen började bättre, med kantarellmackor till frukost. Årets första och jag njöt av varje tugga.
 Sedan blev det både smörgåstårta och prinsesstårta hemma hos min mormor och morfar. Far och bror mötte upp och vi firade giftemålet.
Bror hade köpt med en massa kokostoppar och barnen var nöjda och smaskade på, vi vuxna med för den delen.
Sedan åkte vi hem sent i går kväll. Jag måste erkänna att även om det är roligt att resa bort med barnen, så är det nog mest jobbigt. Äldsta sonen är ju inget problem, med honom kan man ju resonera. Men lillkillen måste passas hela tiden. Hemma hos oss finns inget att förstöra inom räckhåll, vår trädgård är helt inhängnad och rymningsfri. I trapporna har vi staket och det finns inget farligt någonstans. Hemma hos andra är det inte samma sak och håller inte lillkillen på att förstöra saker, så håller han på att ta livet av sig själv genom att ramla ner för trappor eller rymma ut i bilvägar. Ingen rast och absolut ingen ro.

3 kommentarer:

 1. Åh, kantareller! Så himla gott! Det är sommar och Värmland det för mig... När vi kom till morfar på somrarna, så var det första vi gjorde när vi kom fram att gå ut i skogen och plocka bär eller svamp! (Tänk blåbär man precis plockat själv, med mjölk och socker i en skål... mums)

  Sista bilden är väl Stallbackabron, norrifrån? Mina trakter! :-)

  Ha det gott/Blenda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, det är stallbackabron. Var tvungen att googla namnet, visste inte att den heter så.

   Nu fick du mig sugen på blåbär! Och vi som inte har några här i trakten detta året. Får nog köpa på mig lite, eller åka norröver igen för att plocka.

   Radera
 2. Grattis till giftermålet! Ja, om ens äkta hälft inte gillar klirrandet får man lov att hålla sig till trä. Jag tycker att klirrandet är rätt mysigt! :)

  SvaraRadera