fredag 10 januari 2014

EFIT Fredag

Det var länge sedan jag hade en Efit-dag. I morse infann sig åter lusten att dokumentara min dag, så här kommer den, en helt vanlig, ledig fredag i mitt liv. Fler som fotar sin dag hittar du här.
 

 7:30 är jag nyuppstigen och kaffesugen.

 8:30 sitter jag och läser tidningen. När jag är färdigläst så märker jag att det är gårdagens tidning. Jag letar upp dagen och läser vidare.

 9:30 känner jag att jag måste vara lite aktiv här hemma, så jag plockar ur diskmaskinen (som för övrigt är det tråkigaste jag vet).
 10:30 har jag kommit på att jag missat att äta frukost, så nu kokas det ägg och görs lite mer kaffe.
11:30 sitter jag vid datorn med intentionen att lägga upp lite bilder. Istället har jag fastnat på Ravelry och blivit kär. Jag måste, måste, måste sticka mig en Pumpkin Ale av Ysolda.

 12:30 får barnen äta lite mellanmål.

 13:30 är det dags för att börja med maten. Lax står på menyn, mums!
 14:30 är jag mätt, nöjd och belåten. Maten är lagad och uppäten. Jag dricker kaffe, lyssnar på en ljudbok och stickar en tröjärm.
15:30 står jag vid spisen igen. Pojkarna vill ha pannkakor och en ledig dag som denna vill man ju inte säga nej.
 16:30 är jag precis på väg ut på en promenad.
 17:30 så har jag precis kommit innanför dörren igen. Det var kallare ute än på länge i dag.
 18:30 så har jag hamnat i soffan med min ärmstickning. Den växer fort.
 
19:30 försöker jag bringa lite ordning i kaoset på pojkarnas rum. Jag lyckas inget vidare, samtidigt som jag inser att de nog kommer att leka i morgon också. Inget Sisyfosarbete för mig, tänker jag och avslutar städningen illa kvickt.
20:30 så äter jag och maken räkor och tittar på På spåret. Det går bra, då jag både är välbekant med Bristolskalan och född i Karlstad.
 
Det blir sista bilden för dagen. I morgon väntar jobb och väckarklockan ringer redan vid fem, så det blir inga utsvävningar denna fredag. God natt!12 kommentarer:

 1. Roligt att titta in på din dag. Vad heter du på Ravelry?

  SvaraRadera
  Svar
  1. På Ravelry heter jag annasaviga. Hoppas du hittar mig!

   Radera
 2. Ja, vilket tråk det är att TÖMMA diskmaskinen!
  Jag är dålig på läsa tidningarna då jag är för lat gå ut hämta den innan jag åker till jobbet.. sen glömmer jag de eller som dig läser gårdagens :)

  SvaraRadera
 3. Känns som en rätt slapp dag och det verkar som att barnen skötte sitt med tanke på hur mycket tid du haft för dig själv (jag har inte själv några barn men trodde alltid att det skulle vara fullt fokus på dem)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnen finns ju runt mig hela tiden. Sitter jag i soffan och stickar, så sitter lillkillen i mitt knä halva tiden. Lagar jag mat, så leker pojkarna på golvet. Man väljer ju lite vad man vill visa. Men en lugn och skön dag har det varit!

   Radera
 4. Jag måste genast kolla upp Pumpkin Ale

  SvaraRadera
 5. Det tråkigaste är att gå ut med soporna! :D

  // Anna

  SvaraRadera
 6. Kikar inom. Mmm... pannkakor är ju gott. Det var ett tag sedan jag åt.. får nog bli en dag.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 7. Kan du göra allt detta med 2 barn i huset?! Läsa tidningen, sticka, kolla Ravelry, vilken lyx!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, jag har aldrig tänkt på det så. Men jag skulle nog gå under om jag hela dagen skulle leka med barnen. Vi leker ibland och sedan sätter jag de i sysselsättning. Sitter jag och stickar brukar lillkillen sitta i mitt knä, eller bredvid och ritar. Stora killen är ju fem, så han vill leka mycket för sig själv, med sina leksaker eller bygga lego. Men visst är det lyxigt med en dag av slapphet och pysslande, med snälla barn.

   Radera