söndag 9 februari 2014

Köket igen

 
Hyllor och bänkar har kommit på plats. Tavlor har kommit upp på väggen och det är hur mysigt som helst. Den ena delen av köket är lite mörkare och mysigare.
 
 
 I den andra delen, den vid köksskåpen har vi bytt kakel. Ett litet projekt som tog några dagar men gjorde enorm skillnad. Vitt, enkelt kakel, rektangulärt och fasat med en ljusgrå fog lyfte hela köket. Att byta kakel var enklare än vad vi trott. Vi knackade bort det gamla kaklet och tog bort masonitskivorna som det suttit på. I stället satte vi dit renoveringsgips och sedan var det bara att kakla igen.

På denna röriga bild kan man se det gamla kaklet. 90 talet kändes påtagligt och i kombination med "antika" knoppar på skåp och lådor så fanns det mycket övrigt att önska för köket.

Allt som allt har vi lagt ca 3500 kr på köket och för de pengarna har vi fått ny färg på väggarna, nytt kakel och nya, vita porslinsknoppar på skåpen. Köket känns nu mer som oss och vi kommer med glädje ha kvar vårat kök i många år till.

9 kommentarer:

 1. Superfint, ser jättehemtrevligt ut! Det är inte alltid nödvändigt att göra SToRA ingrepp för att det ska bli just ens eget! Minns när vi köpte vårt hus för sisådär 5 år sen, det tog drygt ett halvår innan jag kände att detta, detta är VÅRT hus, och det speglar OSS. (Och det lustiga var, att det som jag var så himla glad över och verkligen kände att det gjorde stor skillnad, det var när vi hade varit på IKEA och köpt en helt vanlig och tämligen billig kran till handfatet på badrummet... Kommer ihåg hur jag stod där och putsade på min nya kran, och var så himla glad! :-D)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är de små sakerna som gör det!! Skulle gärna vilja se den där kranen någon gång, underbar historia.

   Radera
 2. Det var ju en enorm skillnad med nytt kakel. Bra gjort! :)

  SvaraRadera
 3. Otroligt fint med den röda väggen och det nya kaklet. :)

  SvaraRadera
 4. Vilket fint kök!
  Tack för kommentaren.
  Tur att man vågar prova nytt ibland. Tweed tex ;-)

  SvaraRadera
 5. Jag är lite inne på att byta kakel i köket också. Har modell snortidigt 80-tal (läs 70-talskakel som passerade årtiondegränsen) med flammig brunbeige ihop med orange-gröna spretiga blommor. Känns som om vad som helst hade varit bättre. Luckorna (som var mörkbruna) är hur som helst omlackade i vitt. Så återstår "bara" ommålning av furutak samt fönsterlister a la mörkbrunt. Sen kanske man kan leva med köket och då är det bara resten av huset kvar... :S

  SvaraRadera
  Svar
  1. oj oj det låter inget vidare du! Trösta dig med att det faktiskt var enklare än vad man kan tro att byta kakel, så det finns hopp.

   Radera