fredag 2 maj 2014

Tallinn

 Förra helgen besökte jag och maken Tallinn för en weekend utan barn. Det är första gången vi lämnar bort barnen mer än en natt och det var med lite dubbla känslor vi satte oss på planet. Äldsta killen fyller ju sex i sommar, så det var nog på tiden att jag och maken hittade på något för bara oss själva.

Vi rörde oss mest i den gamla staden med sina hus från 1000-talet och framåt. Det var otroligt roligt att bara gå omkring och titta på gamla hus, vissa slitna och fallfärdiga, andra totalrenoverade. Vi kom till en kyrka och gick upp i kyrktornet. Väl uppe bjöds vi på en fantastisk utsikt.

 Sedan gick vi ner för den trånga trappen. Många trappsteg var det och vi mötte många andra besökare som stod och flåsade i den smala trappen. Men det var mödan värt vill jag lova.

 Runt gamla staden går stadsmuren, stor, hög och imponerande.

 Efter letande på helt fel plats, så sprang vi ändå på DM baren, på ett helt annat ställe än vad vi hade trott. Det blev en öl serverad av världens tröttaste bartender och lite musik innan vi vandrade vidare.
 Den mesta tiden gick åt till att strosa runt i godan ro, sitta på uteserveringar, äta god mat och bara ta det lugnt. En resa som var precis det vi behövde.
Jag hade trott att det skulle finnas mer garn i Tallinn än vad det gjorde (kanske var det jag som inte visste var jag skulle leta) men för det mesta var det bara färdigstickade plagg som fanns till försäljning. Några garnbutiker besökte jag i alla fall, men bara en (gigantisk) härva följde med mig hem. Jag misstänker att det kommer att bli en stor och varm höstsjal utav den.

3 kommentarer:

 1. Om man bara rör sig i gamla stan missar man en massa. T.ex. Karnaluks, som är ett obligatorium för alla stickare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo precis, jag hade ju inte kollat upp något och visste därför inte vad och var jag skulle leta efter. Lite dålig planering kanske, men mannen var nöjd iaf, som slapp släpas med på garnletning. Besöker jag Tallinn igen så blir det absolut Karnaluks för min del.

   Radera
 2. Åh, lökkupoler. Fin kofta. Vacker färg på garnet.
  Jag har bytt adress till min blogg: wallinskaya.blogspot.com

  SvaraRadera