lördag 7 juni 2014

Galenskap och panik

 Helt galet kändes det att med flit tappa en maska och låta det repas upp ner till resåren. Min fina och perfekta stickning är alldeles förstörd, skrek mitt stickarhjärta. På något vis kändes detta mot naturens lagar.
Vad är det då jag gjort för något? Jo jag har i efterhand skapat en falsk söm. Man släpper en maska och virkar sedan tillbaka. Det var första gången för mig och efter att paniken lagt sig så tyckte jag att det blev riktig bra.

9 kommentarer:

 1. Varför ska man göra det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag stickar en kofta, framstycken och bakstycke i ett, på en lång rundsticka. En falsk söm ( där sömmen skulle suttit om man stickat bitarna var för sig och sedan sytt ihop) ger lite stadga och finish, en liten detalj helt enkelt.

   Radera
  2. Hej
   Jag undrar också - vad är blir det för skillnad om man släpper en maska om sen plockar upp den igen?
   Är det något knep med upplockning av två varv på en gång eller något liknande?

   Radera
  3. Man plockar upp två varv ena gången och ett varv andra gången. Det blir en liten och diskret detalj. Första gången jag provade, men jag gillade resultatet, så det lär bli fler.

   Radera
 2. Det är en jättefin detalj! Jag har aldrig prövat själv, men det blir alltid himla snyggt. Ja, om jag har tur kan jag pendelsticka, det handlar lite om var jag råkar få en sittplats (om jag får en vill säga...). Vanligtvis pendelstickar jag för det mesta, eller sover på tåget, men just nu är det lite extra trångt.

  SvaraRadera
 3. Jag har sett att man kan göra så här för att undvika att plagget vrider sig när man stickat allt i ett. Ska funka särskilt bra när man stickar i lin.
  Katharina

  SvaraRadera
 4. Åh fy vad läskigt! Men jäklar vad snyggt det blev sen. :)

  SvaraRadera
 5. Tack för din peppande kommentar om min tröja!

  SvaraRadera
 6. Jag var också lite nervös första gången men det blir ju superbra! Framför allt är den smidig när koftan ska blockas. Det syns så tydligt vart bakstycke och framstycke skiljs åt.

  SvaraRadera