måndag 17 augusti 2015

KalasDet är få saker som tömmer en på energi så fullständigt som ett barnkalas. 7 killar i sjuårsåldern och en galen treåring som härjar runt i två timmar, fullständigt galna och sockerstinna. Trots dunkande huvudvärk måste jag erkänna att kalaset var lyckat och barnen instämmer.

 Vi har försökt att hålla det här med kalas på en lagom ekonomisk nivå här hemma, det är ju trots allt barn det handlar om. En gammal tv-spelstidning fick bli flaggspel, bildvisning på tvn blev bra rekvisita till en frågesport. De små läskburkarna väckte stor förtjusning hos pojkarna och glass, maränger och topping blev den perfekta tårtan. En gamma gardin och lite utklippta pappersfiskar funkade finfint till fiskdammen och sedan var det dags för alla barnen att gå hem. Tjo och pust tänkte jag på samma gång, nu är det ett år kvar till nästa gång.

1 kommentar:

  1. Det låter som ett alldeles utmärkt kalas tycker jag! Det här med barnkalas har verkligen gått till överdrift, det ska inte vara en fråga om pengar (och klass) som gör att ett barn ska få fira en fin födelsedag. Är ju inte förälder själv men känns som att det mer är föräldrar som tävlar med varandra om att ha de mest spexiga och påkostade barnkalasen med barn mest vill leka, äta något sött och få härja runt!

    SvaraRadera