fredag 11 september 2015

Bitteliten

 Lilla koftan till brorsonen är färdig för leverans. Stickad i förhoppningen att den skall passa mellan 3 - 6 månader. Slås av hur pytteliten den blev  och försöker föreställa mig själv som så pytteliten. Ryktet säger att jag hade rött hår, var supertjock och skrek hela tiden. Nå väl, det blev ju folk av mig också.

Notera även att jag har nagellack på mig! Jag är igen nagellacksperson egentligen, men i mitt yrke som sjuksköterska kan man inte ha nagellack, så lite färg på naglarna har en lite speciell betydelse för mig. Att måla naglarna blir lite av en markering, jag jobbar inte och skall inte göra så på ett tag. Jag är fri! Precis så känns det. (Att jag snart skall ut på den första praktiken under min specialistutbildning och att lacket därmed ryker låtsas vi inte om)


Koftan är stickad i Lanette baby ull från Sandnes och det gick nog åt ca 75 gram. Som vanligt när det gäller babykoftor använde jag mig av detta mönster. Stickade några extra varv med raglanökningar för att få lite större storlek och gjorde knapphålen lite tätare än vad mönstret föreslog. Nu är det bara att hoppas på att den passar lilla brorsonen.

1 kommentar:

  1. Fint! Ja det är svårt att tänka sig att vara så liten :)

    SvaraRadera