torsdag 7 januari 2016

Selbu
När jag satt och kikade på Manduzanas fina selbuvantar hängde sonen över min rygg. Han gillade vad han såg och ville ha ett par egna. När barnen ber om något stickat, så kan jag inte motstå deras önskan. Så genast la jag upp till et par till sonen. Jag använde mig av samma mönster, men bytte till stickor 2,5 och tog ett till stickorna passande garn (Heritage från Cascade yarns) och det visade sig vara en lyckoträff. De passar som handen i handsken (ursäkta den dåliga humorn).

Totalt väger vantarna 36 gram, så det är ett passande restgarnsprojekt. Det står att mönstret är mer en guide än ett mönster, men jag känner att jag inte saknade någon information alls, kanske för att jag är van att sticka och är speciellt förtjust i korta mönster. Vill du sticka dina egna behöver du inte tveka, "guiden" är fullt tillräcklig. Sonen är nöjd och glad över sina fina vantar. Han börjar uppskatta min stickning mer och mer och har redan önskat sig mer stickat. Den här gången i neongrönt och svart.

3 kommentarer:

  1. Hej, Har inte instagram, så jag svarar på din fråga här om vad pinnarna används till. De användas vid flamskvävnad. Kram okänd Lena

    SvaraRadera
  2. Tusen tack okända Lena! Det hade jag aldrig listat ut själv. Nu kan jag sluta fundera. Kram till dig som löste mysteriet :)

    SvaraRadera
  3. Klart han ska ha egna Selbu-vantar! Väldigt fina färger ihop :)

    SvaraRadera