torsdag 6 oktober 2016

Shetland III



 .


Ett sista inlägg om min resa var det tvunget att bli. Denna gången med lite fakta, då jag fått en hel del frågor om det praktiska.

Vi flög från Göteborg till Aberdeen med ett byte på vägen. Resan dit var lite försenad och resan hem blev 22 h sen. Jag svär fortfarande över det, men den värsta irritationen har börjat att lägga sig nu.
Från Aberdeen tog vi färjan över, en tur på 12 timmar. Resan dit var lugn, medan resan hem var väldigt gungig.

Vi bodde på ett B&b vid namn Aald harbour b&b. Ett riktigt toppenställe. Stort, fint rum med eget badrum. Bra frukost, med stor variation. Fint läge och trevligt folk som ägde stället. Inte speciellt dyrt heller. Rekommenderas verkligen.

För det mesta tog vi oss runt med kollektivtrafiken. Åker man April - September, så är det "högtrafik" och man kan komma till de flesta ställen på öarna. Det finns dock inte mycket utrymme för att vara spontan, då de flesta turer endast gå någon gång om dagen eller bara vissa dagar. Vi planerade en dag i förväg och då var det inga problem alls.

De flesta lite mer turistiga sakerna var även de öppna framför allt April - September. På turistbyrån fick vi många goda råd och många uppslag om var och vad vi skulle hitta på. Ett besök där är nog ett måste, om man som vi inte planerat något innan.

Vi hade förmodat att det skulle vara kallt, regnigt och blåsigt, men vädergudarna var nog på vår sida, då vi slapp i alla fall regnet alla dagar utom en. Vi fick höra att det var en osedvanligt fin och stilla höst när vi var där. Annat som kan vara bra att tänka på. Kontanter! På flera ställen tar de inte kort, men det finns gott om uttagsautomater i Lerwick. Inte heller att förglömma, adapter till elen, finns att köpa för under hundralappen.

1 kommentar: