tisdag 11 juli 2017

Helvetet
Jag ville sticka något som var lite mer tankekrävande, en stickning som behövde full uppmärksamhet. Men tiden för planering var ganska knapp och i all hast skrev jag ut ett mönster på en spetssjal som såg fin ut. Så packade jag ner mönster, garn och stickor och begav mig ut till ön, där internet och el och sådant knappt existerar. Glad i hågen började jag sticka. Avskärmade mig från världen och stickade på. Tills jag kom till den tredje mönsterrapporten. Det var då helvetet började. Nupphelvetet. Jag avskyr att sticka nuppar, det är alldeles för pilligt för min smak. Flytet försvinner och ersätts av en massa pill. Och på den här sjalen är det typ en miljard nuppar som skall stickas. Men jag tänker inte ge upp, den måste ju bli färdig, nu när jag kommit så här långt. Men aldrig att jag stickar en sjal överströdd med nuppar igen. Aldrig.

 
Som bonus slänger jag in en bonusbild, som får representera sinnesstämningen efter en veckas avklarad semester. Lugnet har infunnit sig (förutom när jag stickar nupparna då)

2 kommentarer:

  1. Låter inget kul att hamna i nupphelvetet. Inget för min sticksmak heller. Tacka vet jag yllekoftor! Håller just på med en i Rauma Finull, att sticka sånt ger lugn i själen. Ta dig en roddtur och njut av lugnet på sjön!

    SvaraRadera